Автобусните компании Юнион Ивкони“  в отворено писмо, което се разпространява из

...
Автобусните компании Юнион Ивкони“  в отворено писмо, което се разпространява из
Коментари Харесай

Голяма транспортна фирма: Извиняваме се на тези, които избраха да пътуват с нас от 10 май насам

Автобусните компании  " Юнион Ивкони “  в отворено писмо, което се популяризира из обществените мрежи изригнаха поради това, че са подложени на проверки страна на страната. Според тях това е принуда. Дружеството " Транспект " АД, което е притежател на комерсиалните марки " Юнион Ивкони " и " Груп плюс ", е в проверка от Национална агенция за приходите.

Ето отвореното им писмо.

Уважаеми пасажери, изискуем опрощение на тези от Вас, които избраха да пътуват с нас от 10 май насам, тъй като ставате очевидци на чудовищните репресии, ориентирани против нас. Истинската причина за тези дейности е, че сме едни от уредниците на Националния митинг на Обединения транспортен отрасъл. Осмелихме се да се борим против високите цени на горивата, покачващата се инфлация и несъответстващата транспортна политика в страната. И в този момент сме обилно възнаградени за това посредством актове, които се пишат на кг за липса на задоволително течност за чистачки и несверен часовник, и посредством стотици часове акумулирано забавяне на постоянните автобусни линии.

Протестираме, тъй като знаем, че вие, пасажерите, не можете да понесете по-висока цена на билета от тази, която плащате сега, тъй като не би трябвало да избирате дали да имате самун на масата или да отидете на работа с публичен превоз. Знаем, че желаят да ни изкарат нарушители, само че вие ни познавате към този момент 30 години.

Тези инспекции и репресивни способи не ни плашат. Ние сме най-проверяваната компания в България и нямаме нито едно доказано от съда съществено нарушаване, както ще се случи и в този момент. Надяваме се вдъхновителят на заповедта за инспекциите (министър Събев на 12 май в Народното събрание самичък призна, че ги е разпоредил) да може да изясни на всички вас какъв брой отвън набедените компании са тествани за посочения интервал и по какъв аршин са избрани трите компании, подложени на гнет през последните дни.

Дружеството " Транспект “ АД, което е притежател на комерсиалните марки " Юнион Ивкони “ и " Груп плюс “, е в проверка от Национална агенция за приходите. Физическите лица, притежатели на капитала на акционерното сдружение, са в проверка от Национална агенция за приходите. Всеки миг чакаме полицията и Национална агенция за приходите да нахлуят в офисите на " Юнион Ивкони “ и " Груп плюс “, с цел да бъде репресията наложена до дъно.

Когато придобивахме фирмите " Юнион Ивкони “ и " Груп плюс “ през 2019 година, поехме големи задължения и риск, водени от желанието да останем да живеем и работим в България. Не сме си представяли, че ще дойдат времена, в които бизнесът целеустремено ще бъде убиван. Времена, за които са разказвали бащите ни. Ние не сме и в никакъв случай не сме били политически ангажирани. Необяснимо е за нас по каква линия сме набедени за съидейници на избрана политическа партия. Но явно това е опорната точка, върху която се гради офанзивата против нас и целия отрасъл. Благодарим на всички сътрудници, че са твърдо зад нас, както и ние ще бъдем зад всеки един от тях. Благодарим за това, че към този момент алармираха прокуратурата и европейските институции за произволите, които се правят в България, и откровено се надяваме способените органи да свършат работата си до дъно.

Ние сме уверени в правотата си. Никога няма да предадем своите пасажери, нито транспортния отрасъл, част от който сме към този момент 30 години. Нито ще се уплашим, нито ще отстъпим. Ще отстояваме настояванията си до дъно. Ще продължим до тогава, до момента в който пътищата ни с министъра на превоза се разделят. Предстои втори рунд.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР